Nationale schoonmaakdag 2019

Hallo allemaal,

Net als ieder jaar is er ook voor 2019 weer een nationale schoonmaakdag vastgesteld. Dat is op zaterdag 23 maart 2019. Een mooi initiatief vinden wij en daarom doen we ook dit jaar weer mee. Dit gaat niet zonder vrijwilligers en we willen jullie daarom ook vragen (donateur of niet) om ons te helpen!

Het zou mooi zijn als er ook enkele schuiten beschikbaar zijn die dag. Vanuit de roeivereniging ondersteund men in ieder geval met mensen om het vuil uit de sloten en van de walkanten binnen te halen. Ook als je in de week voor 23 maart al in de gelegenheid bent om iets te doen, laat het weten. Het opruimen hoeft niet beperkt te blijven tot alleen die zaterdag.

Neem even contact op met Co van Ophem, als je kan en wilt helpen. Heb je zijn contact gegevens niet, stuur dan even een email naar info@koggeschuiten.nl met jou naam en telefoonnummer. Dan neemt Co contact op.

Gr. Stichting Koggeschuiten

Programma 2019

Beste Koggeschuiters en andere schuitliefhebbers,

Wat was 2018 een uitzonderlijk lang en mooi vaarseizoen. Wij hopen dat iedereen ervan heeft genoten. De lichtjestocht was voor ons de afsluiting en ondanks dat het even regende was er een geweldige opkomst. En veel boten die meegingen naar Medemblik.

Voor 2019 hebben we het volgende (voorlopige) programma samengesteld:
Pinksterweekend: Sluizentocht, een mooie tocht door de kop van Noord-Holland.
Lange tocht: we overwegen een lange tocht te organiseren in augustus. Onze donateurs ontvangen daar nog nader bericht over.
Havenconcert Medemblik: tijdens de waterweken in Medemblik bezoeken we weer het havenconcert.
Lichtjesavond Alkmaar: elk jaar organiseert de Lions club Alkmaar een lichtjestocht door Alkmaar. Dit jaar gaan er in ieder geval enkele leden van de Koggeschuiten meedoen. Meevaren is mogelijk en meer informatie volgt.
Lichtjestocht Onderdijk: traditioneel sluiten we af met onze lichtjestocht. Mogelijk wordt deze op een andere avond in die week georganiseerd. Daar ontvangen jullie tijdig bericht van.

We kunnen altijd nog een evenement invoegen. Zoals de Victoria Sail Alkmaar die van 25 t/m 29 juli plaatsvind. Hou de email en Facebook in de gaten.

Vrijdag 14 september weer de traditionele lichtjestocht!

Stichting Koggeschuiten is wederom actief dit jaar. Ditmaal met de organisatie van de traditionele lichtjestocht.

Op vrijdag 14 september is het weer zo ver, de tocht in de schemering en in het donker waar elk jaar veel prachtig versierde schuiten, sloepjes en boten aan mee doen. Zo ontstaat een lang en bijzonder lint van verlichte vaartuigen. Ook dit jaar hopen wij weer een lange stoet van vaartuigen te mogen begroeten. Deelname is vrij.

De start is om 19.30 uur bij molen De Hoop in Wervershoof. Tot dan!

Tocht Waterweek Medemblik 11 augustus

Van vrijdag 10 augustus tot en met zondag 12 augustus 2018 wordt in Medemblik weer de Waterweek georganiseerd. Altijd leuk om te gaan kijken, helemaal als je er met je schuit naar toe vaart!

Zaterdag 11 augustus organiseren we vanuit de Koggeschuiten een tochtje, we gaan een rondje Twisk varen. Als tussenstop leggen we aan bij Het Wagenwiel in Lambertschaag waar een ieder zelf kan kiezen wat hij/zij voor culinairs gaat bestellen. We starten om 11 uur bij de roeiboet in Onderdijk, jullie wel bekend. Aan het eind van de middag kunnen de liefhebbers mee aansluiten in de Oosterhaven in Medemblik voor het Oosterhaven Classic concert. Elk jaar weer een groot succes en de sluis wordt tot middernacht bediend. Geen zorgen dus over de terug vaart.

Jullie komen toch ook ?

Het volledige programma van de Waterweek vind je hier:
http://www.waterweken.nl/programma-medemblik

Verslag Edam tocht 2018

Hallo allemaal,
Het verslag van de Koggeschuiten vaartocht, de tocht naar Rustenburg, Edam en Alkmaar, staat online. Een zeer geslaagde tocht vinden we zelf. Iedereen die mee was, bedankt!!
Gr. De Koggeschuiten

 

Opening vaarseizoen 2018

Beste schuitenliefhebber, op zaterdag 21 april gaan we het vaarseizoen openen met een tochtje naar Oostwoud. We doen daarbij De Post in Midwoud aan voor een tussenstop met versnapering. In principe rekent een ieder voor zichzelf af, mocht dat nog veranderen, dan horen jullie dat nog.

Laat even een berichtje achter als je mee gaat die dag. We starten om 13u bij de roeiboet in Onderdijk, vlakbij de brug aan de Dirk Bijvoetweg. Ben je nog geen lid? We zouden het heel erg waarderen als je meteen aangeeft ons te willen steunen.

Tot de 21ste april!

Uw naam (verplicht)

Adres (verplicht):

Postcode (verplicht):

Woonplaats (verplicht):

Naam schuit (verplicht):

(Als uw schuit geen naam heeft, voer dan niet bekend in. Vaar je met iemand mee, vul dan diegene zijn naam in.)

Email adres (verplicht)

Bent u donateur of wilt u dat meteen worden?
Ik ben reeds donateurIk wil meteen donateur wordenIk ben geen donateur

(Vul één van de opties in. Als u hier aangeeft meteen donateur te willen worden, gaat u ook akkoord met het automatisch afschrijven van de jaarlijkse donatie.)

Aantal personen (verplicht)

Programma 2018

We hebben voor 2018 weer een leuk programma samengesteld, met enkele vaartochten. Hier een overzicht van wat we in petto hebben:

– 21 april: opening vaarseizoen. Dit gaan we doen met een korte tocht naar Oostwoud, met als tussenstop De Post in Midwoud. We willen starten om 13u bij de roeiboet. Opgaveformulier volgt.

– 18 t/m 21 mei: onze jaarlijkse meerdaagse tocht, dit keer naar Edam. Het wordt een 4 daagse tocht, van vrijdag t/m maandag (pinksterweekend). Meer informatie volgt.

– 15 juli: op deze dag organiseren we weer een jong talent concert, ism roeivereniging De Kogge en IJsclub Ons Genoegen.

– 11 augustus: een nog nader in te vullen vaartocht met als eindbestemming het haven concert in Medemblik, tijdens de waterweek.

– 14 september: als afsluiting van ons seizoen de bekende lichtjestocht.

Koggeschuiten lichtjestocht 2017

Op vrijdag 15 september organiseert de Koggeschuiten weer de traditionele lichtjestocht, waar elk jaar veel prachtig versierde schuiten en boten aan mee doen. We hopen ook dit jaar weer een lange stoet van verlichte vaartuigen te mogen begroeten. De start is om 19.30u bij de molen in Wervershoof.

Verslag juni vaartocht 2017

Het heeft even wat tijd in beslag genomen, maar dan hebben we ook wel wat! Het verslag van de vaartocht afgelopen juni door de mooie Streek staat op de site onder verslagen. Kees, bedankt voor de schrijven ervan!