Succesvolle landelijke opschoondag! En nu minder troep maken?

De landelijke opschoondag, waar we als Koggeschuiten elk jaar een bijdrage aan leveren door vanuit het water en vanaf de walkanten alle zooi op te ruimen, was ook dit jaar weer een succes. Getuige de foto’s die zijn gemaakt van volle schuiten/bakken en afvalcontainer.

Het zou natuurijk nog beter zijn als er niet zoveel troep in het water zou belanden. Daar worden wij allemaal, en de natuur, beter van.

Zaterdag 21 maart landelijke opschoondag

Hallo allemaal,

Zaterdag 21 maart wordt wederom de landelijke opschoondag georganiseerd, waar wij als Koggeschuiten ook weer een bijdrage aan willen leveren. Heb je een vaartuig, en heb je zaterdag 21 maart of de week voorafgaand tijd en zin om te helpen onze waterrijke omgeving schoon te maken, neem dan contact op met ons via info@koggeschuiten.nl
Laat hierbij je telefoonnummer achter en we nemen contact met je op.
We kunnen nog wel wat hulp gebruiken van mensen met een boot of schuit.

Gr. Koggeschuiten

KikaRow 2019

Iedereen kent natuurlijk Stichting KiKa, het goede doel wat zij dienen hoeven we hier verder niet toe te lichten. Maar wat niet iedereen weet, is dat er dit jaar door KiKaRow een rondje door Nederland wordt geroeid. Kijk maar eens op: https://kikarow.nl/
En het leuke is, zondag 23 juni komen ze aan in de Oosterhaven in Medemblik waar ze officieel welkom worden geheten door de burgemeester. Daarna roeien ze door naar het clubhuis van Roeivereniging De Kogge in Onderdijk en worden ze begeleid door roeiers van deze vereniging.
Wat zou het een mooi plaatje zijn als er ook wat authentieke Westfriese schuiten meevaren van Medemblik naar Onderdijk. Ook als extra steuntje in de rug natuurlijk, de roeiers hebben er dan al een behoorlijk eind opzitten.

Zien we jou ook die dag?

Verder vertrekt de KikaRow op zaterdag 29 juni weer vanuit Onderdijk naar Schagen, voor de volgende etappe. Ook daar kunnen we ze weer begeleiden, in ieder geval tot aan Medemblik. Maar heb je ook zin om naar het Havenfeest in Middenmeer te gaan? (Zie andere post) Dan zou je meteen mee door kunnen varen tot aan Middenmeer. Tis maat dat je het weet!

Havenfeest Middenmeer 2019

Beste donateurs,

We zijn als Koggeschuiten van harte uitgenodigd om aan te leggen in de haven van Middenmeer tijdens het havenfeest op 29/30 juni. Zie de volgende link:
http://www.middenmeer.nl/pg-16177-7-16431/pagina/evenementen.html

Het zou leuk zijn om daar met wat schuiten naartoe te varen en te overnachten. Er zijn geen kosten aan verbonden, behalve als je mee wilt doen aan de barbecue, daar wordt een kleine vergoeding (ong. 10 euro pp) voor gevraagd.

Stuur even een email naar info@koggeschuiten.nl voor 23 juni om aan te geven dat je meegaat, met het aantal personen en of je mee wilt doen met de barbecue. Wij geven dit dan weer door aan de havenmeester daar. We laten je nog even weten hoe laat we richting Middenmeer varen.

Gr. Stichting Koggeschuiten

Opgave Koggeschuiten Pinkstertocht

Hoi allemaal,

In het pinksterweekend organiseren we een niet te lange tocht door het mooie Noord Hollandse landschap. Heb je een schuit en wil je meevaren, dan ben je van harte welkom.

Op zaterdag 8 juni starten we in de ochtend bij de sluis van Medemblik-Wieringermeer. Verwachting is rond de klok van 10 uur. We varen de eerste dag naar de Haukes, waar we als eerste overnachten.
foto Haukes a
Voor zover we nu weten is eten op eigen gelegenheid hier, maar mogelijk regelen we nog iets gezamenlijk. Dit komt doordat de keuze voor de Haukes last minute is. Ontbijt wordt geregeld.

Zondag (eerste Pinksterdag) varen we naar het Robbenoordbos, naar Camping Het Bos Roept.

We zijn hier enkele jaren geleden wel langs gevaren, maar toen was het redelijk in verval. Inmiddels is het een goed bezochte camping en zijn alle plekken in het pinksterweekend bezet. Gezellige drukte dus. We kunnen daar verblijven in de passantenhaven. In de avond is er voor degene die dat wil, de mogelijkheid om mee te varen naar Den Oever, waar we willen gaan eten bij De Dikke Bries in de haven.

De volgende ochtend, tweede pinksterdag, is het ontbijt geregeld bij de camping. Na het ontbijt varen we weer rustig terug naar Medemblik, waar we weer redelijk op tijd zullen aankomen.

De kosten voor het weekend bedragen 40 euro per persoon. Daarin zijn inbegrepen de havenkosten en 2 ochtenden een ontbijt.
Lijkt je dit een leuke tocht? Geef je dan snel op via onderstaand formulier. We zien je graag de 8ste juni!

Stichting Koggeschuiten

  Uw naam (verplicht)

  Adres (verplicht):

  Postcode (verplicht):

  Woonplaats (verplicht):

  Naam schuit (verplicht):

  (Als uw schuit geen naam heeft, voer dan niet bekend in. Vaar je met iemand mee, vul dan diegene zijn naam in.)

  Email adres (verplicht)

  Bent u donateur of wilt u dat meteen worden?
  Ik ben reeds donateurIk wil meteen donateur wordenIk ben geen donateur

  (Vul één van de opties in. Als u hier aangeeft meteen donateur te willen worden, gaat u ook akkoord met het automatisch afschrijven van de jaarlijkse donatie.)

  Aantal personen (verplicht)

  (Vul hier het aantal personen in waarvoor u betaald. Als er anderen meevaren met u, dienen deze zich zelf op te geven.)

  Nationale schoonmaakdag 2019

  Hallo allemaal,

  Net als ieder jaar is er ook voor 2019 weer een nationale schoonmaakdag vastgesteld. Dat is op zaterdag 23 maart 2019. Een mooi initiatief vinden wij en daarom doen we ook dit jaar weer mee. Dit gaat niet zonder vrijwilligers en we willen jullie daarom ook vragen (donateur of niet) om ons te helpen!

  Het zou mooi zijn als er ook enkele schuiten beschikbaar zijn die dag. Vanuit de roeivereniging ondersteund men in ieder geval met mensen om het vuil uit de sloten en van de walkanten binnen te halen. Ook als je in de week voor 23 maart al in de gelegenheid bent om iets te doen, laat het weten. Het opruimen hoeft niet beperkt te blijven tot alleen die zaterdag.

  Neem even contact op met Co van Ophem, als je kan en wilt helpen. Heb je zijn contact gegevens niet, stuur dan even een email naar info@koggeschuiten.nl met jou naam en telefoonnummer. Dan neemt Co contact op.

  Gr. Stichting Koggeschuiten