Koggeschuiten organiseert ‘n muzikale “Kulinaire Kroegentocht” door de polder zaterdag 9 juli

Op zaterdag 9 juli organiseert Stichting Koggeschuiten uit Onderdijk een “Kulinaire Kroegentocht” voor polderschuiten door ons mooie waterrijke gebied.

Op deze dag zullen er 3 kroegen worden bezocht: Café Brakeboer in Medemblik, café de Welkomst in Onderdijk en Café de Post in Midwoud.

In de Post wordt de dag s ’avonds muzikaal afgesloten door de schitterende regionale rock n roll band “Johnny Contant”. Ze spelen nummers van natuurlijk Johnny Cash, maar ook Elvis, the Straycats en meer ouwe rock ‘n roll legendes.

Bij elke kroeg wordt een lekkere hap en een drankje aangeboden en dient er een “stom” spelletje gedaan te worden tussen de deelnemende schuiten.

We verzamelen bij het clubhuis van roeivereniging “De Kogge” om 9:45. Schuiten graag aanmeren bij de brug van de Dirkbijvoetweg en we starten de barre vaart na een heerlijke kop koffie en een gevulde koek met pinda, om 10:15 uur richting onze eerste stop, café Brakeboer in de haven van Medemblik.

Kosten voor deze onvergetelijke dag en avond, 3 x n hap en een drankje en als afsluiting de pracht band “Johnny Contant”, bedraagt 32 euro p.p! Gien geld voor zuks mooi vertier!

Bel snel, of bel wel : Tim van Velzen 0228-582190 of Kees Grent 06-33611542
(appe mag ok!)

Tot ziens op het water! Groete t bestuur

Nieuws van de Koggeschuiten !

Beste allemaal,

Enkele weken geleden heeft het bestuur van de Koggeschuiten besloten om de stichting over te dragen aan een nieuw clubje enthousiaste mensen. Jullie kennen ze vast wel: Kees Grent, Tim van Velzen en David Commandeur. David is één van de oprichters van de Koggeschuiten en samen met Tim en Kees willen ze hier graag mee verder. Ze zullen vast snel van zich laten horen, maar houd in ieder geval zaterdag 9 juli vrij in de agenda.

Het bestuur dat afscheid neemt wil iedereen die de Koggeschuiten heeft gesteund de afgelopen jaren bedanken! We weten zeker dat het nieuwe bestuur weer de nodige activiteiten zal organiseren, wat zeer welkom is na de Corona jaren.

Met groet,
Co van Ophem
André Nieuwboer
Kees Hauwert
Christiaan Boos (fotograaf, dus niet op de foto)
Rob Botman
Sacha Huijgens

Succesvolle landelijke opschoondag! En nu minder troep maken?

De landelijke opschoondag, waar we als Koggeschuiten elk jaar een bijdrage aan leveren door vanuit het water en vanaf de walkanten alle zooi op te ruimen, was ook dit jaar weer een succes. Getuige de foto’s die zijn gemaakt van volle schuiten/bakken en afvalcontainer.

Het zou natuurijk nog beter zijn als er niet zoveel troep in het water zou belanden. Daar worden wij allemaal, en de natuur, beter van.

Zaterdag 21 maart landelijke opschoondag

Hallo allemaal,

Zaterdag 21 maart wordt wederom de landelijke opschoondag georganiseerd, waar wij als Koggeschuiten ook weer een bijdrage aan willen leveren. Heb je een vaartuig, en heb je zaterdag 21 maart of de week voorafgaand tijd en zin om te helpen onze waterrijke omgeving schoon te maken, neem dan contact op met ons via info@koggeschuiten.nl
Laat hierbij je telefoonnummer achter en we nemen contact met je op.
We kunnen nog wel wat hulp gebruiken van mensen met een boot of schuit.

Gr. Koggeschuiten

KikaRow 2019

Iedereen kent natuurlijk Stichting KiKa, het goede doel wat zij dienen hoeven we hier verder niet toe te lichten. Maar wat niet iedereen weet, is dat er dit jaar door KiKaRow een rondje door Nederland wordt geroeid. Kijk maar eens op: https://kikarow.nl/
En het leuke is, zondag 23 juni komen ze aan in de Oosterhaven in Medemblik waar ze officieel welkom worden geheten door de burgemeester. Daarna roeien ze door naar het clubhuis van Roeivereniging De Kogge in Onderdijk en worden ze begeleid door roeiers van deze vereniging.
Wat zou het een mooi plaatje zijn als er ook wat authentieke Westfriese schuiten meevaren van Medemblik naar Onderdijk. Ook als extra steuntje in de rug natuurlijk, de roeiers hebben er dan al een behoorlijk eind opzitten.

Zien we jou ook die dag?

Verder vertrekt de KikaRow op zaterdag 29 juni weer vanuit Onderdijk naar Schagen, voor de volgende etappe. Ook daar kunnen we ze weer begeleiden, in ieder geval tot aan Medemblik. Maar heb je ook zin om naar het Havenfeest in Middenmeer te gaan? (Zie andere post) Dan zou je meteen mee door kunnen varen tot aan Middenmeer. Tis maat dat je het weet!